Tips baby 8bulan makan

Haii mom's. Saya nak tanye, ada ke tips untuk baby 8bulan makan. Anak saya bila dibagi makan menangis and keluarkan makanan semula dari mulut. Tapi bila dibagi roti atau benda yang manis laju anak saya nak#firstmom

1 Trả lời

Ank sy nmpk sudu terus kemam mulut. Last2 blw. Nk mkn sndiri. Finger foods setiap meal.

7mo trước

Sbnrnya x boleh paksa sis nnt trauma dgn makanan. Lg susah. Sbb baby klau trauma lama. Tkpe bg susu dulu nnt dh smpai dia nk mkn, mkn jgk. Ank sy sblum blw. Adalah smnggu tu susu je mknan dia x nk mkn pun. Suap guna tgn pun x nk.