Sakit pinggang sampai susah nak berjalan

Haii ibu² n bakal ibu semua... Sy pregnant 13w2d n baru nak buka buku 5/4 ni..sy nak tanya normal ke sakit pinggang dan pinggul sampai susah nak berjalan...kalau berjalan mesti sakit sgt bila ada pressure di sebelah kaki...nak angkat kaki pun tak boleh 😭 sakit disebelah kiri sahaja...makan panadol pun sakit tak kurang..esok dah la kena kerja dan sy kerja bahagian kitchen..mcm mana ye? Boleh bg pendapat? #seriusnanya #ingintahu #firs1stimemom #firsrbaby

2 Các câu trả lời

hi awak. semua yg awak cerita tu sebiji dgn saya lalui skrg. saya mmg ada sakit blkg dari 3tahun lps dah, nama dia PID mcm slipdisk jadi awal2 kandungan lagi dah rasa sakit blkg. kaki kiri sy tak boleh angkat, mostly sebelah kiri mmg sakit dr tulang blkg smpai tulang punggung, kaki semua kebas. kalau nk bgun dr baring mmg azab teramat sakit dia. awak kena refer doc ni, kalau xray boleh nmpk tulang, tp sbb preg xboleh xray. sekarang sy tgh on fisio je tiap bulan. srs kena jupe doc try ckp psl sakit ni, baik cegah awal2. stkt panadol mmg takkan baik, tp dia tahan la sakit tu sikit. saya mmg diberi ubat khas tp dh lama xambik sbb preg, jd buat fisio je. tp kalau doc bg panadol awak consume je, sakit gilaa kalau biar😭

2y trước

get well soon ye awak, posture dduk baring smua kena betul, cara bangun atau angkat brg pun kena betul.

normal sakit pinggang. cuba awak bincang dgn doc manatahu dia boleh bagi mc.

2y trước

@mastura mas...sy da repeat pergi klinik...doc ckp sy kena sciatica pain...n dpt ubat sapu jgk....die xleh bg ubat tahan sakit yg lain melainkan paracetamol n suggest utk brhnti kerja🥲🥲 sama² la kita bertabah menghadapi fasa ni ya 😢😢