Bayi tak berak 4 hari

Haii , baby sy dh nk masuk 10 bulan . Dia menyusu bdn . Kuat makan . Normalkah 2 kali seminggu dia berak .

2 Các câu trả lời

setengah mommy kata tak normal. to me normal je selagi texture poo baby bukan sembelit or cirit birit. dan baby xmeragam semasa poo. baby sy dr since dlm pantang xberak hari2. sampai dh makan pon sama. sekarang baby dah nak masok 9m. seminggu poo dlm 2@3x ja. baby sy pon fully susu bdn dan kuat mkn

tgk keadaan baby awk.. dia meragam x? kembung perut x? Masa dia poopoo tu dia ada menangis2 x? kalau xdak yg tu semua it's ok.. baby saya pun fully breastfeeding. dia pooped 2-3 hari sekali.. stool dia ok lembut, xkeras. so saya xrisau pun..now dia dh 10bulan. sama ja rutin pooping dia dari new born

12mo trước

kalau full breastfeeding susah nak sembelit.. as long baby ok.. poop dia pun ok xkeras xterlampau cair, it's ok