berat naik

haii assalamualaikum mommies , normal ke kalau setiap kali checkup berat naik 2kg ? nurse kk marah , nurse swasta okay je tak kata apa 😂

2 Các câu trả lời

Selalunya nurse kk diorg detail sedikit bab bmi ibu . Takut risiko untuk ibu & baby . Dalam dua minggu atau sebulan ada berapa gram yang boleh naik . Kalau mendadak nurse akan refer doktor kk untuk rawatan lanjut . Jaga diri ya sis . Kalau boleh jangan selalu sgt naik berat . Nanti seminggu sekali kena ke kk .

kenaikan berat perlu ikut pola purata kenaikan berat mengikut BMI. jika melebihi purata kenaikan puan, tkt nnt baby besar.