serah ank luar nikah

Hai, sya dh preg 5 month and hasil dri ank luar nikah.. ada ke sesiapa yg bole sya serahkn n jaga baik2 ank sya ni nnti walaupon ank luar nikah? ?

108 Các câu trả lời

Assalamualaikum dik. Akk fika, adik ada tmpt berlindung x? Kalau tak ada, akk boleh tlg. Adik duduk dgn akk dlu sementara nk tunggu bersalin. Jangan risau suami akk keje jauh. Yg pasal nk bagi anak tu, kemudian kita cerita. Sekarang ni adik dlu kita settle. Kita buka buku pink, kita settlekan adik biar selamat bersalin dlu. Akk sudi nk tlg adik. Kalau adik sudi, call or WhatsApp akk. 0163122352

4y trước

Baik nya hati..🙂

saya pernah lahirkan anak luar nikah . tapi bilaa dah 5bulan keatas , series rasa sayangg nak bagi dekat orang . sebab kitaa dah ke huluu ke hilir bawakk perut tuu . penat lelah kitaa jagaa makan minum demi diaa . tapi kalau keputusan awak nak bagi dekat orang , ituu terpulang . tapii seriez lahh nanti dahh lamaa lamaa awak akan rasa sayangg sangat dekat baby tuu walaupun niat awak nak bagi dekat orang

4y trước

Salam sis, sya pun tga hamil , dkt sijil lahir bby nnti xda details ayah dia. Skrg sis berkahwin dgan ayh bby tu? atau x? Sya buntu apa nak bgi tahu bby tu kelak bila dia da bsr knapa details ayah dia tiada dkt sijil lahir😞

Fikir yg baik baik awak . Walaupun berstatus anak luar nikah . Taksalah kalau nak jaga . Lagi besar pintu rezeki buat awak and anak . Anak pembawa rezeki . Ingat awak dah bertarung nyawa . Takkan la awak nak bagi anak awak kat orng lain . Jaga je sendiri , jangan anggap anak tu status luar nikah . Awak rasa terhina pulak . Besar ganjarannya bila awak menjaganya sendiri .

Kalau bg sy, kalau awk serahkan anak tu, bia la tau pasal kuarga angkat yg diambil, sentiasa keep in touch sbb byk terjadi kawen adik beradik..awk masih ada masa utk berfikir lg..kalau sblm awk bersalin, awk boleh bgtau kat jkm yg awk nak serahkan kuarga angkat dan minta kuarga angkat ada kat situ..bg sy, fikir habis dlu k awk..ramai yg sokong awk jaga ank awk sendiri..

Harap awak melahirkan dengan cara yg betul. Di hospital dan mempunyai surat beranak untuk anak tersebut. Ibu sy bekerja di jkm. Kebanyakan kes anak dirampas jkm sbb tak sekolah. Kenapa tak sekolah. Sbb mak tak melahirkan di hospital dan takde surat beranak. Jadi kesian budak tak bersalah tu. Nak ambil upsr pun tak boleh.

Sis .. Skg mgkn rse nk BG kt org bby 2 .. Nty bile smpi mse nk bsalin .. Rse mcm mne nk bsalin betape azabnye Nye nk kluakn zuriat kite .. N bile dh klua bby tros bg kt kte ibudye .. Wak2 rse syg Nye kt baby .. Sedih gmbre sume ad. .. Awak jge je sis .. Sian baby .... Rezekii murah kalau kite jge bby 2 ... Fikir dlu sis ..

Tolong pikir masak² dik.. sbb bile awak dah lahirkan anak awak.. nak² lgi bile awak tgk² Muke dia awak akan rase berat nk serahkan Kat org.. naluri seorang ibu.. tpi klu awak nekad nk serah kn pada org.. terpulang. Itu yg terbaik bagi awak Dan baby.. harap baby akan dpat kasih Sayang dri family angkat. Dan Saya harap awak Tak ulangi kesilapan lgi.

Kita jaga kandungan slama 9 bulan.. dan rsa skit tu mlahirkan anak darah daging kita.. kalau bf awk xnak brtanggungjawab, awk jaga la anak awk.. inshaallah, allah akan prmudahkan smua dan anak tu pbawa rzeki tauu.. 😊 xperlu malu nak jaga anak luar nikah.. sbb rmai pun jadi ibu tnggal.. 😊

Fikir masak ii dulu sis... Nanti sis dh lahirkan dya msti sis rasa berat hati nak bagi dekat org... Jaga je dye sis bagi kasih syg yg cukup... Besarkan dye dngn pnuh ksih syg... Baby tu xslah pun... Lagi pun dye berhak dpat kaseh syg dri ibu walaupn xde ayah macam budak ii yg laen... Saya pun macam awak... Tapi saya nak jaga...

My mom nak anak kecik , dah 14 tahun menunggu tapi tkde rezeki.. Macam2 cara dah iktiar tapi tkde lagi rezeki,, saya cerita ada org nk serahkn anak my mom terus suruh saya pm awak. Kalau bole my mom nak sngt anak, saya pon dah besar dah kawin .. Dia sunyi kalau bole nk ada anak .. Pm no ni ye kalau awak nak bagi = 011-24744967 ( Azliza)