sakit gigi

Hai sy pregnt dh 20week. tetiba pulak gigi habis sakit2 ngilu pulak sekarg ni. sebelom ni okey je. perlu ke sy p rawatan gigi atau dia akn hilang sakit bila bersalin nnti yee 😌#firstmom #ingintahu #bantusharing

4 Các câu trả lời

Hi, sy awal2 preggy dulu pun kerap sakit gigi. Tapi sy amalkan minum susu or makan benda2 yang ada calcium. Haritu scan kat klinik swasta, doc kata nanti mintak kat nurse KK ubat kancing gigi sebab sy dah kena ambik since kandungan dah 5bulan lebih. Sy tak ingat apa nama ubat yang doc tu cakap.

Masa awal preggy patut ada Check utk kesihatan gigi. Mybe ikut tempat . Sy cabut gigi bongsu sbb dh berlubang n tampal gigi yg berlubang masa kandungan 18 weeks trims ke2 . Xde masalah ikutkan. Mkn Vit c & kalsium jgk. Ape2 refer dgn doc tmpt Sis ye..

sya 17week dh start skit.. sekjap sakit sekjap hilng.. dh check dgn dntal.. doc sruh cabut plk..

pergi cek dulu. kena buat rawatan ataupun tak nanti biar Dr gigi yg decide