Air ketuban

Hai , sy pregnant 36minggu sekarang . Nak tahu mcm mana ye kalau ada keluar air ketuban sedikit lepastu nak kena pergi hospital terus ke atau tak perlu ? Air ketuban sikit je keluar tak keluar banyak . #firsttimemom

10 Các câu trả lời

Jgn prgi hospital lgi sbb kalau prgi pun dia biar je kita smpai la kita rasa sakit prut and pecah air ketuban yg byk . Tapi better keluar rumah la mcm saya mak saya bwak prgi jalan2 dlu apa smua pastu rasa sakit tu terus straight ke hospital so x kalut sgt la sbb barang smua dh ready ats kereta

2y trước

Sy pergi hosp terus , sbb ada gbs . On antibiotic dr smlm , dan dah start contraction pg ni

pergi hosp check ya. saya haritu keluar air sikit tapi tak pasti air ketuban kebetulan hari tu ada check up kk so saya inform doktor. doktor terus check dan dia cakap ada leaking sikit. terus diorang tolak naik ambulans pegi hospital.

Saya anak first, air ketuban leaking. Dia keluar sikit sikit. Saya terus pergi hosp. Sebab anak first masatuh. Pergi hosp kena tahan wad. Nurse cakap, kalau air ketuban warna hijau. Baby dah berak dalam perut bahaya.

36w dah pre-term labour sis.. kalau sis yakin yg kluar tu bkn keputihan tp mmg air ketuban kena p hsptl.. nak cek jln apa semua.. leaking/show mmg tanda nak bersalin dh sis

2y trước

Baik , mmg smlm terus pergi hosp

untuk kepastian better pergi je hospital. 36 tu weeks tu dh dikira sarat jugak tu. nurse pun selalu pesan if leaking terus je g hospital.

Hi, keluar sikit atau keluar banyak dah di dikira leaking ya. Sila pergi hospital untuk further check up.

2y trước

Smlm terus pergi hosp , mmg leaking . Pg ni check os dah 3 .

klo betul tu air ketuban..bagus g hosp..sbb nanti anak boleh kena jangkitan doc biasanya akn 0bserve dan kasi antibiotik jika perlu

air ketuban keluar sikit or banyak memang wajib ke hospital sis , sebab takut baby boleh lemas ..

pergi hospital segera untuk pemeriksaan.. jgn tunggu.. bahaya..

Sikit atau banyak wajib pergi hospital sis