asalammualaikum

Hai sy nak tnye selepas buat test ni esok tu keluar darah berwarna coklat lps tu sy tgok darah berwarna merah kali ke tiga berwarna merah jambu n pinggang skit sgt2 kepala skit itu tanda keguguran kah sy tnye sje bagi pendapat

asalammualaikum
8 Các câu trả lời

Pnah blaku pda sya,3kli tp dah tu skit sngat,mcm awal tnda dtang bln,bersama tompokn lendir coklet,mula tu risau sangat,sbb 2ank sblom ni xpernh jd,mula masa kndungn 4mggu..tp dah tu skli je..lpastu xde dh..ttp p klinik byar scen,doktor bg tau kantung nmpk bulat elok,mse tu jnin mmg xnmpk lg..bru 4w..kki k2 turun dah lgi,agk byak skit dr sblom ni masa tu msok 6w,g klinik yg sma,skli sen rm60,xfkir apa dh..tp dokter bgtau jntung bby ade x,tp kcil sangat,rahim pun ok xde mslh,dokter srankn byk rehat,jgn bt kerja..masa tu suami byk tolong..nsiblh mmg duk rmh je,jga ank2..k3 turun lgi tp msa tu,bkn dah..lendir coklet pekat..kndungn 10w..masa tu x pnik dh..fkir positif..alhamdulillah skrng kndungn 4bln dh..bby shat2 je...dokter bgtau,klau dah yg kluar tu xbyak,jgn gelabh..bykn rehat..tp klau dh kluar mcm turun dah haid tu,trus p hospital..kna ht2 juga kn,ni pnglmn sya..doakn sya dn bby shat2 dn dpermudhkn,dn slmat bsalin bln 5.2021 nti...

Once ada pendarahan, terus pergi ke hospital. Mostly akan admit satu malam untuk dipantau doktor. Saya pernah bleeding week ke 8. Pergi emergency, doktor refer ke gynae. Admit satu malam. Alhamdulillah baby okay. Heartbeat detect. Jalan pun tertutup cuma ada kesan darah lama. Maybe bleeding jadi sebab placenta nak kuatkan attachment kat dinding rahim. Keesokkan tengahari tu doktor discharged sebab bleeding pun dah stop. So, better sis pergi je hospital. Jangan tangguh tangguh.

sis kalau ada pendarahan kecil atau besar, jangan tanya dalam nih, terus pergi klinik refer kepada doc. ☺️

pergi hospital. then mesti doc akan masukkan muncung itik😂 3 kali merasa

semoga dipermudahkn

prgi klinik sis..

Sis dh brpa w..

refer doktor