Vaccine date at 7 week

Hai, sy dpt date vaccine.. Tp baru 7 week pregnant.. Da ke yg ambil vaccine bawah 14 week?

7 Các câu trả lời

Seeloknya reschedule to new date ya, sebelum sy proceed dgn vaksin pun sy minta advice dr doktor dulu. 1st trimester ni potensi utk gugur sgt tinggi, takut klu disebabkan vaksin kandungan tk lekat lama. Ngam2 on 14 weeks pun ada doktor tk galakkan.

Husband da tlg tanya pada doktor Hospital Shah Alam. Sy pon dpt date vacc 2nd dose tp baru 5weeks. Doktor suruh tangguhkan sehingga 14weeks.

Saya dapat date masa 8 week. Mereka tak benarkan vaksin selagi tak cukup 14 minggu. Now dah masuk 15w, belum dapat lagi date baru

lebih baik tanya dlu doktor ya sis,sbb kandungan 14-30 shja klu tak silap sya yg blh ambil vaksin.klu blh tangguhkan dlu

kalau ikutkn amik vaksin ni start 14w ke ats baru boleh..apa2 cuba tye doc dulu..

sy pun baru dapat tarikh. now 10w. nak tahu juga kalau ada yg bawah 14w dah vaksin

3y trước

thanks kak. sy dah gugur masa 12w tu. takda rezeki. minggu depan vaksin dos 2🥰

Klu ikut kn 14 hingga 33 week