baru 6 minggu

hai. sy dah nak masuk minggu ke 6. masih baru kan? tapi kenapa perut sy rasa macam penuhhhh sgt sampai pakai seluar bergetah pun rasa senak kat perut. pakai seatbelt pun tak selesa. atau sy memang gemok ye? jalan pun rasa sebu macam ada bola sedangkan baru nampak kantung je. ada yg ckp sy mengada. haihhhh #ingintahu

18 Các câu trả lời

Saya baru masuk 6 minggu 2 hari. hari pertama tu perut rasa streched sgt berpanjangan satu hari. risau sebab sebelum ni gugur. pergi jumpa Dr dan buat scan, Alhamdulillah nampak kantung. Dr kata normal sebab rahim mengembang. tapi bila hari ni dan seterusnya sampai sekarang terus perut dah tak rasa apa. normal ke tu?

4mo trước

kantung kosong. Dr kata sbb kecik lagi belum ada isi. 8 minggu nnti dtg scan balik n suposedly dh ada isi dan heartbeat. skrg perut dh jarang sgt sakit. cuma simptom lain masih ada. tak pela, doa je banyak2 moga selamat semuanya. aamiinn

sama saya sis mula2 susah hati jgk sbb perut jd mcm penuh Dan tegang... 6 minggu saya terus pegi scan.. lepas tu doktor ckp Rahim saya tebal Dan mengembang sbb nak support kandungan walaupun kandungan kecik sgt lg... sbb tu perut saya 6 minggu pun dah nmpk mcm 3 bulan 🤭

4mo trước

nie sy 11 hri bln ni jmpa doktor harap2 semua nya ok lah risau sbb ad kluar lendir coklat sikit je 1hri sekali mcm tu je

Perut kembung angin, sebu.. Mcm sy, perut sangat laa xselese..dari mula tahu pregnant sampai 11week,perut masih sebu.. Pregnant kali ke 3, rasa yg ni alahan paling teruk sy kena.. Baru 11week,tapi perut tu nampak buncit mcm dh 5 months pregnant 😅

ingat sy sorang je mcm tu ngandung anak no.2 ni. sbb waktu ank 1st tk macam ni pulak 🥲. sy fikir mmg sy pun gemuk, tambah mengandung lg so perut tu mcm cpt bloated padahal bru bpe weeks 🥲

sama laa kita sis ,saya baru 10 minggu tapi badan dah rasa gemok lepastu perut macam semacam bsarnya..padahal saya x makn bnyak sgt ...tapi lain macm pakai seluar yang mengandung tu selesa

Sy pon ada perasaan mcm ni masa awal2, ingtkan sy sorg je..sbb rasa mcm gemuk sgt😂 sepatunya awal2 mmg xnampak lg babybump..tp kitonyo da rasa senak mcm da 3 bulan😂

sma sis. kdg sya rasa mcm nak bukak je getah katsluar tu .jeans pun x slesa dah sya pakai. sya slalu rasa mcm tu lpas makan .rasa mcm perut penuh sgt2.

kdg² mcm tu sbb sis penat n byk bergerak. bykkan rehat n sis akan nampak perubahan..saya pun mcm tu..

4mo trước

kan..mcm tegang n berat..pastu cara jalan pun berubah bila perut mcm tu..bila bykkan rehat perut jdi lembut..

saya pakai seluar tarik sampai atas perut sebab rasa perut besar. serupa berkemban hahaha memang macam tu kot

4mo trước

sama 🤣 klu tk buat cm tu saya rasa mcm sengkak je kt perut

saya dh masuk 9week pn perut tkbrpa nampak sgt..bolh lindung lgii nie hehee..adakah normal🤔