Dilemma Susu badan atau susu formula ?

Hai, sy ada baby berusia 4 bulan. Currently my son fully bf. And im working mom too. Kat tempat kerja akan sy akan pump dan average akan dpt dalam 12oz sehari. But now sy dalam dilemma nak campur dgn susu formula ke tak. Since susu badan sy tak banyak (maksud saya tak semewah orang lain ?) dan anak saya kuat minum susu. Tambahan lagi nak dekat puasa ni, sy risau bekalan susu badan saya akan drop. Sbb tu sy ada terfikir nak start campur dgn susu formula tp matlamat utama nak full bf anak hingga 2tahun ??

2 Các câu trả lời

Sis. Susu saya pun tak meriah sis. Sehari saya boleh bawak balik dlm 14-15 oz sahaja 3 kali pam. Sy hantar anak pukul 7pg sampai 7mlm. Demand anakn saya 18 oz sehari. Feeding every 2 hrs for 3 oz. Alternatifnya, saya akan tambah sesi pumping waktu tgh malam. Kalau anak saya tak minum banyak. Kadang2 ada balance sebotol. So saya guna untuk hari esoknya. Weekend saya akan pam sekali sehari. Boleh buat stok frozen anak. Mindset kena positive untuk susukan anak. Sentiasa rasa susu cukup untuk anak. Sentiasa happy, kerapkan penyusuan. Slowly production akan meningkat

mungkin sis boleh cuba milkbooster instead of guna susu formula since sis nk full breastfeed ka?? 🙂🙂

4y trước

Milk booster bertahan kejap je. Yang terbaik banyakkan demand. Kerapkan pam inshaaAllah makin bertambah susu.