Makanan untuk ibu hamil 1dt trimester 5minggu

Hai sy 1st time mengandung baru 5minggu 5 hari..boleh ke ibu hamil makan makanan di bawah? Sy takut nak makan suka hati..masih trauma dgn miscarriage. Huhu 1. Umbut sawit kelapa 2. Kari ayam yg ada herba seperti bunga lasih 3. Keledek oren dan unggu 4. Rebung 5. Umbut pisang

1 Trả lời

kalau ikut kata doktor, sebenarnya keguguran ni takde kaitan dengan pemakanan. cumanya lain orang, lain penerimaan badan tu. ada orang boleh makan, ada orang tak boleh makan sebab angin dan sebagainya. kalau trauma nak makan semua tu, tak perlu makan.