air kelapa

Hai smua . Sy pregnt ank prtama. Br 9w6d .nak tnya..boleh ke minum air kelapa ye .

2 Các câu trả lời

Mcm akak dri 1st trimester mmg minum je walau ada GDM.lps tu akk balancekn dgn air mineral.kalau takde GDM pun akak minum je.tapi ada yg cakap tggu trimester 2 atau 3 baru minum sbb antibodi setiap preggy mom tak sama.so far da kandungan ke5 mmg akak minum je.kalau tak pasti blh refer nurse nty tye blh atau tak k

dietician saya dulu xsuggest sbb saya ada gdm. kalau nk, tggu 2nd trimester tp ckit je boleh & minum yg xcmpur gula