Bby 10 Bulan Belum Tumbuh Gigi Normal X

Hai.. Slmt mlm semua.. Sy nk tanya.. Bby sy dh 10 bulan tp still x tumbuh2 gigi. Lpstu kblkgn ni bby xnk mkn sgt.. Dua hari lps ad try bagi die bubur yg x di blend. Die xnk lngsung mkn. Lpstu harini mkn bubur blend semula. Masa tghri mkn abes stat ptg dh xnk makan semula.. Hmm.. Sy buntu.. Nk bagi die mkn ape lagi ye.. Any suggestion?

105 Các câu trả lời

cuba beri kan puri2 pula. jika xnk bubur biasa. cerelac pun bole sebagai ganti nasi. mgkin gusi sedang xselesa.. bykkn bersabar

Anak saya dh 10 bulan, dia still nak makan bubur yg blend. Klo tekstur makanan besar2, dia xnak makan. Boleh bagi saya solution

its totally normal mommy anak sy dulu setahun br tumbuh gigi. try bagi farley rusk its work like a charm ❤️ good luck mommy

Normal dear..ank sy pn blm tumbuh gg..nmpk gaya mcm nk jln dlu 😂 mkn pun kurang..kerap nk main & explore benda baru…

sama macam anak Saya 10bulan belum tmbuh Gigi ...makan pun tidak mahu ....tiga empat suap lepas tu tak nak makan dah....

Mungkin dlm fasa nk tumbuh gigi kot, mcm ank sy hritu nk tumbuh gigi time umur 9bulan dia nk makanan yg sedikit keras.

normal kalau lambat tumbuh gigi sis.,anak sy 8 bulan dah tumbuh.,😁tapi masih dia nak tumbuh gigi dia kurang mkn.,,

Anak sy pon 10m+ tak tumbuh gigi lg sis.. tp makan dia ok.. lain budak lain perkembangan dorg.. takpe sis jgn risau

jika aktif it's ok... jnji susu byk n ikut Ms yg spttnya .ank sy 10 bulan lbh gak, reject mkn tp susu 7oz pn hbs...

Anak saya yg sulung 11bln bru tumbuh gigi, anak no.2 18bln baru tumbuh gigi. Skrg 20bln sdh tumbuh 6 batang gigi.