8bulan, Sesak nafas, xselesa

Hai, Siapa dekat Cni dah 8bulan?? Atau 33week kebawah? nak tnya.. mmg Kita akan selalu berak, Lps tu xselesa nak tido ya? kdg2 Sesak nafas.. ke kiri kanan selalu xselesa. sy Selesa terlentang.. Ada kan Itu punca Sesak nafas?

1 Trả lời

Masa checkup baru2 ni sy ada bertanya pada nurse pasal posisi tidur. Nurse cakap seeloknya baring mengiring ke kiri. Utk lebih pergerakan oxygen. Sy ada tanya kalau baring/tidur terlentang, ada effect apa2 pada baby tak? Nurse kata, pada baby takde masalah. Pada ibu, mungkin ibu akan sesak nafas. Sebab perut dah besar. Sebab tu digalakkan mengiring. Asalkan jgn meniarap.

5y trước

Mcm tu.. Baikk terima kasih