susu anmum

Hai semua..saya pregnant baru 7weeks..tpi saya minun susu anmun? Adakah susu anmum mengandungi gulaa tinggi..

11 Các câu trả lời

Sy minum enfamama.. saranan 3 skop je satu gelas xmanis.. pakar pemakanan beritahu klo x minum susu ibu baby xdpt ape2 khasiat DHA walaupun minum susu fresh bby xdpt ape2 khasiat kecuali kalsium.. kalsium penting untuk bby membesar.. DHA penting untk perkembangan bby selepas bersalin.. better minum susu ibu khas enfamama 2-3bln sebelum bersalin.. lpas bersalin, dlm pantang pon boleh minum, bby susu bdn pon ibu still minum dapt kat bby.. kne bancuh cair susu.. sy pon ade sngkut gule.. thats why sy suggestkan..

3y trước

enfamama okay ye? sye sangkut gdm..selama ni minum susu HL je..ingat nk tukar susu khas pregnant..

Doktor kk tempat sy tak sarankan susu anmum, nak2 ibu yg sangkut minum air gula. Sis beli frisomom lah, sedap & tak manis sangat. Tapi bagi sy susu ape2 jenama pon okay. Ni duk pantang susu je taknak yg manis. 😂😂😂😂 Makanan sehari hari penuh dengan makanan/minuman manis.

Saya cuba enfamama . Mahal sikit tpi dia low sugar . Drpd pengalaman orang lain, Try minum seminggu 2/3 kali sahaja. Seb tkut baby besar sangat .

Awal mengandung sya minum enfamama, selepas masuk 4bulan sya tukar susu farm fresh low fat .. Sebab malas nak bancuh.😁

Sy minum susu biasa je. Nurse pun kata boleh minum susu biasa. Alhamdulillah sihat walafiat babynya and result gula sy pun okay.

2y trước

susu apa ya awak minum tu

Trimester pertama bole he sis....sy pon minum hari hari..masok trimester ke 2 kne kurang kn.tkut kencing manis

Saya minum susu every day jer sepanjang hamil. Gula ok, hb ok. Rasa susu pun sedap 😋

Yup anmum kandungan gulanya tinggi..better minum fresh milk je

4y trước

O ye lah thanks kak

Klau sya doktor x sarankan minum... Gula tinggi... Susu lain boleh...

Ya tinggi gula. Saya tak minum anmum