Susu badan drop

Hai semua.saya ada masalah susu badan sedikit..lps 2 minggu berpantang susu drop sangat2..saya tak stress,cukup rehat,cukup makan.saya dah beli macam2 milk booster,dan macam2 breast pam saya ada..semua x menjadi..urut pun dah..sekarang baby umur sebulan lebih..setiap kali pam dapat banyak ni je..mohon bantu saya..dari pregnant lagi daya dah letakkan mind set saya untuk susu lan anak sampai umur 2 tahun..mohon bantu saya #1stimemom #advicepls #firstbaby #bantusharing #mommybuntu

Susu badan drop
44 Các câu trả lời

elakkan ambil milk booster sis.. mkn makanan berkhasiat,buah2 dan air kene cukup..air yg paling penting n elakkan kering..lepas menyusu terus minum air untuk gantikn balik..mula2 mmng akn sikit susu tapi lama2 akn sendiri bnyk.. susu ibu akn keluar mengikut keperluan bayi.. jgn risau sis,stay positive n u need support from surrounding also.. jgn oversupply susu ibu,kene ikut jadual dan keperluan bayi... pam guna tgn slow2 n try massage before pumping or direct feeding.. bnykkan jgk direct feeding time pantang ni,bonding di awal2 usia bayi ,nanti lama2 akn bnyk sendiri..saya masa awal2 takde susu lansung sbb puting tersumbat,then try hard slow2 bagi baby direct feeding smbil pam sikit2 baru ada smpai skrg baby dh msuk 3bulan alhamdulillah ckup untuk dia..

4y trước

mcm supplement yg dkt pasaran tu saya xgalakn.. mmng bhn2 sunnah tapi mybe dh cmpur lain lain lagi untuk jadikn supplement..why not mkn yg fresh je kurma kismis tu..bagi saya kene selalu df,jaga waktu pam,cara pam,mkn makanan yg sihat tu penting..air kosong kene sentiase cukup jgn bagi kering.. lagi kerap baby menyusu lagi kering kite klau xganti air yg hilang..supplement tu sbgai tambahan je tapi xperlu sbenarnye.. pemakanan kite tu dh boleh meriahkn susu..kakak ipar saya boleh susukn ank dye smpai 3 thun tanpe supplement milkbooster even kerja..just jaga mkn n air yg cukup je dye pesan..tu untuk saya yg saya amalkn hari2..

utk org kampung mcm saya yg x mampu beli mahal2... saya amalkan ayam +betik buat sup.. setiap pagi jam 11 dan kena makan.. pagi to brekfrest minum milo atau holex atau oat.. dgn biskut... malam jam 5/6 makan da yg panas2 defen mahu mkn berminyak atw x... alhamdulillah anak saya bf sepenuhnya ckup stakat nie.. 3mounth sudh 8kg... saya pun x jaga pemakanan.. tapi itulah kena banyakkan makan yg besup2.. lqgi bagus itulah ayam campur betik.. jngn ada halia.. kalau mampu bakso campur...

Mcm sy bby pn bru sbln lbh, breast nmpk kecik tpi kalo x bf dlm msa 1 jm, basah baju mnitis. Sy xpam, trus bg direct. Bila sebelah bby mnum, sebelah breast sy tadah gna milk collector. And blh dpt 1oz bila tadah tu. Sy bnykkan mnum air masak, pgi2 msa srpn sy mnum ssu kmbing. Mlm pn kalo rjin mnum. Yg pnting air jgn kurang. Tdi sy ada tbca 1 artikel, yg roti gardenia perisa jagung tu blh tmbhkan ssu bdn. Cuba la sis try😊

4y trước

roti jagung ya..ok baik sis..nnt saya try..tq ya😊

Rebus lobak putih dgn brokoli carrot, atau buat sup sayur.. Kurma jangan tinggal, zikir Ya Matin 70x tiap malam, makan oat, dan kalau awak tahu milkbooster yang dari buah-buahan kering tu, alaa yg kena rebus buah tu pastu minum air dia mcm air teh tu.. Buah dia awk blh mkn. Tapi rebus jgn letak gula sbb air tu dh manis buah2 sedap.. Ini yg sy amalkan.. Cuba lah mana2 yg selesa dan senang utk awak ya..

4y trước

sayur tu dgn air tu hari2 saya buat..sedih saya sebab x de perubahan😭

Hi sis.. Baby selalu direct feed ke atau sis pam susu masuk botol baru bg baby minum? Kalau baby direct feed, normal ya kita dpt bgni sj bila pam hehe. Dpt sikit cmni sebab balance baby minum. Sebab saya pun dpt bgini jg dlu masa mula2 tp berjaya jg fully bf smpi skg baby dah 7 bulan. Sy doakan sis sentiasa positif dn yakin dgn kebolehan sis utk bf anak ya 😊

4y trước

saya tak direct feed baby sebab sy bekerja dan baby ada masalah sikit utk direct feed..suka menggigit dan mulutnya kecik,x boleh bukak besar..so doctor suggest utk botol shj

sy amalkan mkn mknn kekacang. n byk minum susu/coklat n lebihkn air masak .. susu sy byk sgt2 smpai baby admit ward sb overfeeding..kadang2 bg direct bf, baby smpai lemas tersedak susu, susu boleh mengalir laju time2 berdiri.. then doc suruh bg baby minum 3oz/3hr je, sb risau overfeeding lg.. InsyaAllah susu sis akn byk spt biasa

kadang pemakanan kena jaga sis.. kalau makan sayur mcm kubis bulat atau bayam boleh sebabkan susu drop. cuba minum 1sudu susu pekat tak payah campur air, telan mcm tu ja, lepas tu kena minum bnyk air putih.. mmg menjadi juga, sbb sy pernah cuba. tp tgk badan juga kot, klu x sesuai..

Banyak minum air panas. Kurangkan ais, kalau org tua² ckp kalau minum ais bnyak then mnyusu urat Susu boleh mengecut. Nak kata tak betul Ada betulnya juga sebab kalau saya bnyak minum ais mmg Susu drop sikit, anak saya umur 1tahun & Masih menyusu badan

banyakkan bersabar ye..bykkan minum air masak,kerap bg direct feeding,sentiasa positive thinking,kalo nk buat stok susu pam ikot masa seperti 3 jam skali..milkbooster bleh amik tapi xbleh amik byk jenis dlm 1 masa..takot bdn x bleh nk terima..

sis anak sye pun sebulan lebih Alhamdulillah sye amalkan ESP banyakkan susu badan, melimpah sampai bengkak susu, mula mula sye takde susu badan lepas sye amalkan ESP susu badan byk dan bertenaga, sye minum sye jual bole contact sye 01139883644