Hb low berpuasa

Hai semua..saya ada anemia..saya dah 33 weeks dan sejak 31 weeks saya xboleh tido malam..lepas sahur je saya boleh tido..sejak2 puasa ni bila check up hb sangat2lah low sampai jadi 10.3..jadi nak tanya..boleh ke kalau saya teruskan berpuasa mcm biasa?slalu kalau puasa baby akan stop kick dri pukul 10 atau 11 pagi..and then start kick balik lepas berbuka..jadi slalunya saya terlepas pandang tentang gerakan baby🥲

14 Các câu trả lời

sama dgn sy 33 weeks skrg. cukup tak 10x gerakan dlm 12 jam? sy Alhamdulillah cukup je setakat nie. niatnya nak puasa penuh tahun nie tp ada 3 hari dah melepass. bby gerak tak kuat, disebabkan risau sy pun buka 😂

sis kalau i jadi you, i takpuasa, hb low sangat bahaya ye… kandungan pun lagi berisiko ye… sila dapatkan nasihat doc.. srsly

sy yg xde ape2 problem time pregnant ni pon nurse da pesan awal2 jgn ngade2 nk puasa.. puasa boleh ganti, ank tiada ganti..

sy pun hb low. 10.0. puasa 2 hr je.. pastu xpuasa dah. doc pun x bg puasa becoz berisiko..