menghentikan susu badan

Hai semuaaa, saya nak tanya lah. Ada tak tips yg betul" berkesan untuk merawat breast yg dah bengkak? Saya baru bersalin 3 hari yg lepas, tapi anak saya tu saya terpaksa bagi orang dan sekrang ni pun dia ada di NICU di hosp putrajaya sebab lahir premature, saya pulak dah balik ke jb jadi tak dapat nk nyusukan dia ke apa so breast saya jadi bengkak dan sakit ?so ada tak cara nak kurangkan bengkak tu dan stop kan susu nya ???

2 Các câu trả lời

Utk stopkn penghasilan susu bole jumpa doc & doc akn bg ubat. Utk kurangkn bengkak, bole buat urutan & gunakn tuam sejuk ke breast kita. Tak perlu pam atau merangsangkn lagi penghasilan susu jika tak nak breast lg membengkak.

5y trước

Guna ais.. Setiap breast 5 - 10 minit.. Ada setengah guna kobis.. Bila pakai bra, letak kobis sekali dalam bra tu sbb kobis ni sejuk..

kalau petua orang dulu.. tekap breast dgn daun kobis.. pastu jemur pagi pagi .. hehe.. cuba la ye.. dulu first baby saya menjadi..

5y trước

Brp lama kena buat camtu ?