upt samar-samar dan tiada alahan

hai semua upt saya samar-samar, alahan pun tiada.... tu tanda hamil ka? sebab saya risau kalau kantung kosong...apa tanda-tanda kantung kosong ya

1 Trả lời

Tunggu dulu sampai you missed seminggu period, then buat UPT test again baru ia akan jadi semakin pekat. Sesetengah ibu x de alahan and sesetengah ibu ada alahan and time dpt alahan semua ibu berlainan. Ada yg dpt time 6 weeks to 12 /14 weeks, ada yg dpt berterusan sampai bersalin and ada yg dpt 2nd or 3rd trimester je, all depends. Bila confirm UPT test positive, tunggu sampai you 8 weeks / 9 weeks pregnant baru scan dgn KK. Masa ni scan baru nampak janin and heartbeats tapi sesetengah ibu 9 weeks or 10 weeks baru nampak ikut badan and time persenyawaan.