Tanda bersalin

Hai semua. Skrg saya 38w2d. Tadi saya ke PAC sebab ada contraction tapi belum turun darah atau air ketuban. Bila Dr. check tadi bukaan baru 1 cm so saya decide utk balik rumah dulu. Berapa lama ye bukaan dari 1cm ke 10cm utk anak sulung biasanya?

2 Các câu trả lời

depend awak. setiap org tak sama. ada yg cepat dan ada yg lambat. mcm sy trun tanda darah dulu. tp pergi hospital check ctg dgn bukaan belom ada lg. dn doctor bg choice utk stay atau balik. sy pilih blik. then esok tu baru start rsa sakit. pergi hospital 4cm dh. petang tu bersalin.

2y trước

Sis balik tu ada buat apa apa exercise ke.

Hi sis. Nak tny mcm mn rasa contraction ya? Sy baru masuk 38 weeks arini. Td ada keluar lendir pink. Ada show dgn doc. Dia ckp blm lg.

2y trước

Kalau mcm saya tadi, sakit bahagian kemaluan mcm kita senggugut tu, sakit pinggang lepastu sakit mcm nak buang air besar. Even saya dah buang air pun rasa sakit tu kerap. Kalau sis dah turun tanda and ada sakit mcm senggugut tu cepat2 ke hospital tau