EDD 8may 23

hai semua sjela nk tnya sape ade pengalaman brsalin around 36-37 weeks ? kalau brsalin around 36-37 weeks bby akn kne tahan ke ? bby dikira pramatang ke ? sy first mom , skrg da kerap sgt rasa sakit dkat kemaluan tu rsa menekan nekan, pastu perut kerap mengeras pinggang pun tkselesa sakitnya bila mlm susah nk tdo , smnggu ni kerap jugak buang air besar kdg cirit , risau jugak klu la tiba tiba brsalin awal .

11 Các câu trả lời

Hi sya edd 3/5 tp da bersalin 28/3 lps…msa bersalin bru 34weeks..bb prmtng..tp alhamdulillah semua doc ckp ok xde ape2 yg xmatang..fyi masa 2 sya da 2x dpt dexa..bb kne thn ward 4 ary n blh dichrd lps 2..skrg ni ngh brusaha turun kn kuning..😅

1y trước

yeke siss , huhu awaii jugak tuuu , tpi ibu dan bby sihat alhamdulillah . sakit tk cucuk dexa tu 🤣

Hi,, sy edd 18/5 tp jangkaan akan bersalin awal pada 8/5 sbb sy ada drh tinggi. Skrg mmg rasa sakit pinggang hari2, perut pun rasa ngilu, mengeras. Harab2 lah boleh bersalin mcm biasa tanpa induce nnt🤲🤲😩

1y trước

Aminn

Edd kita sama sis. Saya pun first mom. Setakat ni saya rasa lebih kurang macam sis jgk..perut mengeras, sengal2 pinggang dan 2-3 hari lepas kerap buang air besar. Cuma tak rasa lagi sakit bahagian bawah.

1y trước

itulaa sis skrg ni satu bdan tkselesa kdg tktau nk beza contraction btul ke tk risau jugaak

Ank first lahir 37w.. mlm bersalin esk pg da boleh discaj.. baby atas 37w dikira matang.. tgahari sblm bersalin air ketuban pecah n seminggu sblm bersalin ad keluar tanda mucus plug n cirit 3x..

hai..sy edd 7 mei, skrg sy cuma ada rasa ngilu2 sakit yg kdg datang kejap je. perut. mengeras lepas makan..and jalan terasa baby makin ke bawah, tak berapa nak sedap..

Bby kne than atau x brgantung keadaan bby tu klu brt bby mmuaskn rse x kne thn kot..tgk ade kning ke x nti..kite sme edd tp sy kne bsalin awl 18 hb 4 dh kne czer

Edd kita selang sehari sis, sy 9may ni. Sy takde lagi rasa ciri2 mcm sis rasa tu. Sy cuma sakit kat celah kangkang je buat masa ni.

1y trước

sama sis eddy saya pon 9/5

saya baby 36 minggu .. but ceaser baby fetal distress.. tapii baby kalau berat bdn cecah 2kg ke atas.. dan tkda jaundice insha allah tak kena tahan lama

memg mc tu rasa nya..tpi klu ad kuo tnda kne cpt2 lah dtg hospital..tak pramatang pun sb 36 tu bby dah nomal saiz...

Nurse saya kata 36 week dah matang dah , tapi saya doakan baby awak salin sampai waktunya sis 🤲🏻🫶🏻

1y trước

insyaAllah aminnn aminnn 🤲🏻