Perut janin besar dari usia kandungan.

Hai semua. Siapa ada masalah yg sama mcm saya? Bila scan doc cakap yang lain semua normal cuma perut je agak besar. Bahaya tak kalau perut besar ni? Takut lah. Ke ada sapa2 tau cara nak kurangkan berat baby dlm kandungan? Terima kasih yg tolong jawab🤍

1 Trả lời

Kalau perut besar baby semua normal should be ok. Awak bmi ok ke tak? Kalau bmi awak tak ok, awak kena diet takut kena gdm nnti effect baby plak. Dr ada bagi tau ke perut besar tu masalah? Kalau dia cakap besar je and takde advise turunkan berat ke apa ke, then just continue your pregnancy mcm biasa jelah. Jgn fikir too much