Terasa hati

Hai semua sekadar meluah sebab saya tak ramai kawan. Saya sejak mengandung Nh saya cepat Terasa dan saya mesti akan menagis. Kejadian Hari ini saya call suami saya sebab suami saya kerja potong ayam and ada Jiran2 saya pesan ayam dah saya cuma ingatkan dia sebab dia selalu lupa. So saya call yang kalau ke 3 tu saya nk tanya dia nak balik da ke sebab saya nk kirim barang suruh beli and dia cakap Ang Nh kerja call aku ja Malu kawan2 aku dk ada. Salah ka saya call dia kenapa dia nk kena malu. Saya memang terasa sangat terus saya letak fone. Hmmmm rasa sakit sangat hati Nh 😭😭😭

20 Các câu trả lời

cuba la bgtau suami, emosi tak stabil lagi2 tgh mengandung..Sy pn emosi jg beberapa hr ni .asik nk nangis je padahal xde benda sgt pn .Small matter..Tp masa sy dh tau sy preg, sy inform kt suami awal2 yg ibu hamil ni akan ada mood swing.If mood swing tu fhm2 la..jgn buat2 xfhm... btul ckp yg lain. If suami xsuka call, terus whatsapp shj.Ada suami jenis ego sikit xsuka org rumah dok call2 sbb malu ngn kwn, padahal bnda tu xde apa pn..isteri call suami or suami call isteri tu bnda yg ptut dibanggakan sbb kita ada pasangan halal. tp tula,mgkin suami puan serabut,penat, dgn puasa lagi,cuaca panas ... puan cuba la slow talk supaya masalah komunikasi ni dpt di handle dgn baik.smga Allah bantu puan jaga emosi

2y trước

itulah..bnda pun dh berlaku...skrg sama ada suami akan pujuk atau kita pujuk diri kita sendiri..bahagian Puan dpt suami bgtu..xpa..pandang side positif.msti ada sisi lain yg suami baik dan xculas..kenang yg baik2 okay..puan jaga emosi ya

Mungkin your husband was busy too at that time. Emosi orang mengandung ni memang sensitif. Pembawakan hormon. Hormon imbalance. Everything is new and hard lah sikit to control. But need to control juga. Jangan terlalu ikutkan emosi dan perasaan tu. Kena lawan, ikut hati nanti binasa diri. Boleh je text or ws your husband. No need to call at all times. We dont know how busy he might be at that time kan. Even kita mengandung, dont use it as a reason to be loved or to get extra attention. Dont seek for it. Terlalu ikut emosi and perasaan can affect your fetus. Nk ke esok2 baby keluar cengeng juga? Ada masa memang akan burst juga perasaan n emosi because we are just a human being. But do control yourself.

sama dgn laki sy kerja askar bahagian kerani ingt bila bebila call tu lg mudahh rupanya dia punya busy kalah menteri so apa2 sy akan whatsapp dlu tp suami tk jenis baran apa bila bgthu dia mmg akn angkat call cuma bila bsy dia akn ckp jp lg call balik even busy , so kita kena faham terasa hati waktu pregnnt tu normal sy da rasa masa mengandung 4bulan hingga 6 bulan duk rumah sesorang suami g ops call pun susah sampai sy ckp tk payah kesah pasl sy dan ank cuma mungkin emosi waktu pregnant kann tapi lain orang lain pregnantnya lain hal nya tk leh samakan dugaan masing2 apa apa pun awk kena kuat oky 🥰🥰 jgn sedih nnti baby pun sedih tauu

2y trước

faham awak sbgi isteri mesti terasa biasa la lelaki ego nya bila marah kadang mulut terlepas takpe nnti bincang baik2 dan beritahu apa yang awk terasaa hati jgn pendam tauu sentiasa bermaafann sesama suami isteri sebelum tdur klu boleh sblum tdur sentiasa ada pillow talk dgn suami kadang suami ni terlepas pandang atau kadang dlm keadaan dia kerja mungkin tekanan kan sabar tauu

sama lah awak...saya bila tengah pregnant sekarang ni cepat nak terasa..ada sekali tu saya tengah lapar sangat2 sebab tak makan dari pagi sampai lah petang pukul 4macam tu..nak makan tapi lauk dekat rumah dah habis masa tu dan tunggu lah suami balik kerja nak gi makan dekat luar..balik je kerja dah siap2 nak gi makan boleh pulak dia lepak dengan sedara dia sampai berejam tunggu.geram betul ..saya apa lagi start motor gi jalan2 dan sambil bawak motor saya nangis je..tak tahu kenapa cepat sangat nak nangis bila pregnant nie.kalau dulu sebelum pregnant saya ni memang jenis susah nak nangis😅😅mungkin pembawakkan baby kot

2y trước

hehehe😂😂🤭🤭sabo jerr lah...

boleh je whatsapp. ade jenis laki ni x suka ckp phone. nak2 lagi bila tgh kerja or bru habis kerja. nak lagi husband awk kerja potong ayam. dah tentu2 nak kemas2 apa semua betul x? dh member tu dh la tgh kemas2, awk pulak kejap2 call kejap2 call. mau x kena bahan member tu dgn kwn2 sekerja, manjang buat kerja kena call je dgn isteri. kite suke call sbb cepat mudah btul x? lagi pon dpt la dgr suara laki kite kan? tpi ade jenis laki ni, baik la whatsapp. sbb kite xtau wktu die tgh buat kerja ke kemas2 ke kan. btol x?

2y trước

tau xpee. whatsapp dlu. nnti agk2 laki tu dh nk habis kerja bru call suruh baca whatsapp. kitorg husband and wife mcm tu je. lagipon kalau pesan dkt call, lagi boleh gaduh. die balik belenggang kangkung je nnti 🤣 lps tu boleh tye ade pesan ehh. hahaaa

sy mmg xkn call suami melainkn betul2 emergency. kalau sekadar nk kirim brg dapur ke nk beli juadah ke sy ws je. kdg2 dia bluethick je tp dia akan beli.. kalau dia bluethick tu mksudnya dia mmg byk keje. hanya baca je ws sy. nnti bila da smpi rmh bru sy tnye keje arini byk ke.. bru dia akan cerita, tp tuk paksa dia jwb call bls ws mmg bkn cara sy. sis cuba ckp elok2 dgn suami.. sy rasa suami sis bz agknya. dia pun kelam kabut. mgkin ada sbb dia mrh mcm tu . jgn pk negatif dulu k.. bincg elok2

itu biasalah....terasa hati time preggy☺️ saya mmg x suka klu suami tgh kerja asyik call je bnda x penting pun...klu penting wassup je dulu zaman dah canggih...zaman saya dulu mesej pun berbayar😅 sbb saya klu tgh kerja pun klu suami call berkali2 bnda yg sama alahai....time kerja kan...so letak situasi yg sama je...skrg dah cari suri rumah biar dia cari kita klu penting baru call immediately....setakat jiran kirim tu x penting lagi😆 pandai dia la...

Biasa la tu tengah preggy memang emosi macam roller coster. masa saya, saya gaduh dengan suami sebab suami bagi emoji thumb up je. dengan suami beli barang baby tak cakap dengan saya. bila fikir balik macam bodoh je. tapi tu la. masa tu tak terfikir pon. masa gaduh tu saya cakap la saya tak suka suami buat macam tu. alhamdulillah nasib baik suami jenis tak sweet pun dia pujuk dengam cara dia la. kita pun mood swing dah habis. so berbaik la balik.

Bersyukur sis ujian saya waktu pregnant tiba-2 suami cakap dah tak sayang cinta saya lagi .mungkin bertahan sebabb anak masa tu saya baru trimester 1 syok berat saya asyik nngis je fikirkan .. selalu fikir kenapa bila time da dapat anak baru dia berubah hati . tapi saya bersyukur sebab dia masih lagi jalani tanggungjawab nafkah zahir walaupon nafkah batin tak hmm

klu sy call skli je remind.pstu wassup je...tgh bt kje asyk col2 cmferm mrah...klu kite tgh bt kje powm 2 3 kli col nk mrah jgk.lg lmbt jd kje..mcm sy sllu wassup je ..klu urgent sy col mmg dia agkt trus..sbb klu xpnting sy xkn col..dia bkn malu tu.lbih pda mrah sbb mngnggu time kje...lpas ni sis wassup je la...tgh2 mngndung kna jga emosi tu...