Tips naikkan berat badan

Hai semua. Saya nak masuk 14 weeks. Baru start alahan dr segi mual dan takde selera makan. Week 13 sampai kena drip air sb dehydrated sb asyik muntah. Skrg dah ok sikit tp doktor ckp berat turun sgt ni. Sy sejenis underweight dari 46kg turun ke 45kg dlm masa seminggu. Skrg doktor bg masa 2 mggu utk naikkan berat 2kg. Ada tips x? Risau baby xdpt nutrition bl berat x naik ni 🥺

1 Trả lời

kalau tk berselera payah skit tu.mcm pregnancy sy yg lps mmg tak berselera sgt mkn sampai turun 6kg time awal trimester. last2 bby tak mmbesar n gugur hm mneyesal jgk la sbb xpaksa makan. sis kna mkn juga tu bg bby dpt nutrien. mkn sikit tpi kerap.kalau loya mntk ubat ngn doc. insyaallah kurang