cepatkan beranak

hai semua, saya dah 39 minggu, ibu2 ada tips tak cepatkan beranak untuk anak first ni🥲 senaman dah bnyak buat bersama suami pun dah, dah rasa berat sangat dah bawah ni

6 Các câu trả lời

Hi sis . saya haritu bila dah sakit bahagian ari2 dan bahagian miss v saya terus pergi hospital cek bukaan , bila cek bukaan dah 1cm . hari kedua selepas cek bukaan pertama, saya pergi lagi hospital cek bukaan lagi kali kedua dah 2cm , keesokan nya bukaan dah 3cm terus admit huhu . rasanya cek bukaan ni pun salah satu cara nak beranak cepat . dalam masa 4hari pun saya dah selamat melahirkan selepas brapa kali cek bukaan semasa admit di wad hahaha

jalan2 smpai rasa tercabut kaki dah 🤣🤣 agak kejam cara saya ni, tp mmg terbukti berhasil untuk saya yg dh ada 3org anak .. msuk 37w setiap hari berjalan dekat tasik je, sbb tasik nii mmg tmpt org jogging, saya jalan 1pusingan setiap hari .. alhamdulillah bersalin semua xlambat .. paling lmbt anak sulung 38w 2hari .. tp berjalan tuu bukan berterusan tau, jalan sikitt, penat rehat kat bangku 🤣🤣 mmg byk kli la perhentian rehatnya 🤣

1mo trước

saya dah jalan pusing 3 round di taman rumah saya, balik sakit pelvis, pinggang dan bawah ari2 sangat, tapi belum rasa sakit contraction 😭 saya confused betul huhu tapi rasa macam something menekan bawah ni🥲

naik turun tangga.. berjalan itik.. guna gym ball.. saya 39 weeks 4 days.. buat semua tu.. sebab bilik pun dekat atas.. terpaksa naik turun tangga.. jalan kat mall.. esok nye lahir.. sekarang baby dh 15 hari..

sama mcm sy 39 mnggu dah berjalan byk ,dah squad ,dah bersama ,dah jln itik, dah berdoa dan dah pujuk baby tapi hmm sy yg stress sbb sakit kejap jaa xsngguh² 😫 skrg sy tawakal ja xmo stresskan diri ..

1mo trước

yaa sama mcm sy nangis ja sbb stress sgt ,semoga kita ibu² dipermudahkan segala urusan melahirkan aamiin 🤲🥰

mkn nenas sis..milo + marjerin...minyak kelapa dara...sy mkn semua ni sehari sebelum berslin aritu..mudah sgt jalan bukak..then jgn lupa jalan itik

1mo trước

Terima kasih atas tips.. saya dah sakit contraction tapi belum ada bukaan lagi.. stress saya sampai asyik menangis ja.. Terima kasih ya awak.. Semoga awak dimudahkan urusan🥰

Bnykkb berjln sis..sy overdue 40w++..xde tnda, sy pi pusing mall 2jam..esok trus contrction n bersalin

1mo trước

Baby dh nk masuk 2bln