Kerap Susu

Hai semua, normal ke baby boy kerap susu? Setiap setengah jam nak susu, bila asyik bagi dia muntah susu, bila tak bagi dia menangis nak susu. Please help dah tak tahu nak buat ape. #bantusharing

4 Các câu trả lời

Menangis tak semestinya baby nk susu. Kadang anak meragam bukan nak susu, tapi baby kalau kita asyik sumbat susu dia pun akan terima ja banyak mana pun, bila over dorg akan muntahkan balik. Try la sis cek, kdg baby kembung ke angin ke, boleh meragam gak, kdg org kata nk beralih bulan pun boleh jadi baby meragam

Kadang bukan nak susu, dia nak ada puting dalam mulut dia, tapi sebab kita bagi dia minum je. Untuk elak overfeed Alternative bagi pacifier.

Ade bagi puting x? Cuba bagi puting.

Dah check perut baby?