Perut tak sedap

Hai semua, nk tanya mmg minggu ke 6 preggy keatas akan rasa xlalu nk mkn , tgok mknn pun rasa xlalu. Perut tekak semua xlalu mcm masuk angin?

16 Các câu trả lời

Normal mommies, kalau teruk tu akan berlarutan hingga 2nd tri. Paksa makan dan minum air juga ya, banyakkan rehat. Jangan buat kerja berat, menyapu, mop semua tak boleh. Memang kena banyak rehat je 😅

biasa jadi macam tu sis. sis usahakan keluarkan angin tu, kadang bila angin dah lega sikit, kurang morning sickness tu. saya pun skrg kalau perut berangin jadi macam tu

ya sis normal sgt.. Akak 2x pregnant dua2 cm gitu la 1st trimester kne hadap huhu

Seminggu je tu biasanya lpas tu akn start selera balik. Jaga mkn ya sis :)

Normal. Masuk 2nd trimester akan ok sikit

normal sgt.. itulah alahan..