Darah sikit

Hai semua, nak tanya.. Selepas bersama dgn suami, sebelum basuh, sy perasan ada darah sikit. Sikit je lah dlm besar hujung jari kelingking je. Lepas basuh tu tkdak dh darah pape. Btw, sy baru 7w. Bahaya tak? Sy agak risau sbb first baby kann 🥲#SeriusTanya

2 Các câu trả lời

Pada trimester pertama elakkan untuk bersama dahulu… sbb baby baru nk membesar dan baru nk stabil… sepanjang kehamilan tiada apa2 tompokan darah berlaku ya… melainkan tompokan darah penempelan berlaku sekitar 3 minggu ke 5 minggu ya… kalau selain dari itu itu tanda2 awal proses keguguran… better ke klinik dgn segera

6mo trước

sy dh tahu darah tu dari mna.. ada luka sikit sbb sy rasa pedih² n sy try lap bahagian luka tu pkai tisu, ada darah sikit je light² gitu.. bkn darah dari bwh tu rasanya.. so takde pape kan?

trimester pertama kena elakkan bersama dulu