kembung perut

hai semua... nak tanya my baby selalu kembung la... boleh suggest x minyak atau ape² krim yg korg pakai... sy pakai yuyi tpi tak mujarab la... hilang sekejap nanti kembung balik... hampir setiap malam dia kembung... kesian pulak asyik tak lena tidur

12 Các câu trả lời

Hi Sis, selain sapu minyak ke baby, pemakanan kita pun kena jaga kalau masih menyusu bayi. Buat ulam bawang putih. Kalau x blh mkn mentah, masak pun boleh. Lagi 1, halia. 2-2 ni boleh bantu mak dan baby buang angin. Tapi mkn berpada lah. Terlebih mkn, panas badan blh buat anak cirit. Saya dulu x sapu apa2 minyak ke anak dlm pantang, sbb kulit bayi sensitif. Lagi 1 petua org tua2, tuam dgn pasir suam, di perut dan tapak kaki. Bila dah besar dlm 3-4 bln, saya baru sapu minyak tropika. Semoga bermanfaat.

Baby susu ibu ke? Klu susu ibu, sis kene jaga pemakanan. Jgn mkn yg makanan yg berangin. Sbb saya pun fully bf klu mkn salah sikit anak akan kembung . Tp skg baby dh 9bulan.. usus dia pun dh kuat, sy mkn apa saja, dia dh tak kembung. Dia start dh tak kembung bila pandai duduk.

4y trước

👌👌

Sama macam baby sayapun.macam tu ,dah.bagi minyakpun kadang asik kembung,lepas minum.susupun.dah.buang angin tapi asik je kembung.

Minyak yu yi..lepas tu jaga pemakanan...jgn makn benda sejuk yang boleh mendatangkan anak kembong peeut

4y trước

Ank sy 1y6m... Tpi dia suka kembung... Dah pantang mkn dah... Benda sejuk semua x mkn...

Anak saya guna minyak telon dari Sariayu. Alhamdulillah serasi. Jarang sgt nk kembong perut.

saya guna bayini mestika dan telon sari ayu. baby senang kentut.

Urut urut urut.... Whole body baby. Gerak2 sikit. Gun mnyak telon

Sye guna minyak bayini mestika..xpnas sgt dan bau baby pon wangi

Try pakai ao waleet sis.. .dgn try jaga pmakanan 😉

Bagi Gripe water sis..anak sy bagi tu.. Selalu buang angin

4y trước

Ank sy 1y6m... Haish.. Bab2 cecair ni mmg susah dia nak telan... Kdg ubat demam pun susah nk mkn...