CARA KIRAAN KANDUNGAN

Hai, semua. Memandangkan banyak postings tanya pasal cara kiraan kandungan, meh sini saya share sikit ye. Kiraan kandungan kita 40 minggu tapi sebenarnya kita pregnant 38 minggu je. Sebab 2 minggu tu tempoh pengeluaran benih dan persenyawaan. Contoh sekarang ni pregnant 16 minggu. So kalau 16 minggu: 16 minggu - 2 minggu = 14 minggu 14 minggu ÷ 4 minggu = 3.5 bulan 3.5 bulan = 3 bulan 2 minggu Harap mommies jelas ye. Let's enjoy our pregnancy journey ❤

7 Các câu trả lời

ni kiraan based yg result scan ke @ 2 weeks after last period?

5y trước

oraite.. tq

oh. tq for sharing..💕

Thanks for sharing sis

Thank you for sharing

Tq sharing ❤

Tq 😍

Tq sis