Penting Atau Tidak

Hai semua.. Maaf bertanya.. Ada tak dalam ni yang pregnant tapi tak pernah pun buat detail scan..?? Detail scan tu wajib atau tidak ye kita scan.. Sebab saya da 29 week.. Macam mana ye..

9 Các câu trả lời

Detail scan sgt penting awk. Dri situ boleh detect msalah awal dalaman baby. Contohnya jantung blubang or sbagainya. Spent dlm rm100 lebih dh boleh buat detail kt swasta. Kalau sy mmg sy spent. 2 kali jgk sy buat detail kt swasta. Kalau 29 week dh tlambat utk buat detail. Xsilap detail from 18-25w cmtu. Next bby awk saving utk detail scan ye sis ✌🏻

5y trước

Tq. Noted

Sy x buat pun sis... Sbb x tau sgt pasal detail scan ni... As long doc kk ckp baby okay, insyaallah x de pape... Klau ade rezeki nk buat, buat lah...klau x de rezeki x buat pun x pe... Doa yg baik2 insyaallah x de pape

Kalau mampu buat sis.kalau x mampu xpa x buat nak buat mcm mana..yang penting doa banyak2 semoga di permudahkan semuanya...klau ikut kan detail scan ni penting la jugak.dari pada scan 4d or 5d tu..

5y trước

Insya Allah memudahan takde apa apa la ye.. Doakan saya dan baby dipermudahkan segala urusan..

Hi. Sy buat di swasta. Berbaloi sgt utk check tahap air ketuban (lebih atau kurang), keadaan baby, size dan paling penting, jantina baby. Nak sediakan brg keperluan baby. Hehe

Sye pun xbuat detail scan, dri awal kehamilan smpi dh 36 w.Bnykkn berdoa semoga ank dlm kndugn sihat,sempurna sifatn dijauhkan dripada sbrg pnyakit..,x sbr dh

5y trước

Insha Allah

Sgt pentng detail scan untuk tau keadaan baby lbh mendlaam n lbh jelas..detail scan bs tau kelainan pd baby..seperti keadaan jantung..dan lain ny

5y trước

Biasany mulai 18 weeks awal sis tp klu dh masuk 32weeks tak tau pulak sis blh ke tak..bl sis check tnya lah doktr sis untuk lbh jelasny..

tak buat pon . Doa yg baik2 ,percaya dgn takdir-Nya in Shaa Allah . Smoga dipermudahkan segala urusan 😊

5y trước

Insya Allah. Terima kasih Sis sudi jawab soalan saya

Tk prnh buat pon 😊 doa baik" ..jgn skip ubat , jaga dri ..ikut stiap chekup gov je

5y trước

Detail if mmpu , n gov ckp ada mslh je ..saja" tu tak yah ..😊 trpulang 😁

Sy tak buat