Baby kurang aktif

Hai semua, baby Saya kurang aktif . Dah 2 Kali admit hospital, buat scan, ctg semua ckp ok takda mslh . Tapi baby Saya Tak gerak sgt ..Saya risau sgt psl baby Saya .. mcm Mana ehh? Saya dh stimulate mcm² dh nak bagi dia gerak .

8 Các câu trả lời

sy 34w5d. baby sebelum ni aktif je. tp hari ni dia cuma gerak², tendang tu x sangat. kalau tendang pun x kuat. ada je tendang sampai sakit tulang rusuk. tp x kerap. kalau sy tengok perut tu nampak je baby dk gerak². haa mcm mana tu. ok ke

kalau cra sy, sy pjuk xjlan sngt... last2 suami yg pjuk2 dan brckap nga baby bru baby aktif sngt... suami siap sruh sy minta maaf nga baby mngkin baby mrjuk nga saya.. lpas sy mnta maaf dan pjuk2 trus aktif sngat2😊😊... cuba sis try

haritu nurse bgthu kalau baby kurang gerak cuba mkn ais dan kalau xgerak jgk better pergi hospital. selalunya baby kurang gerak disebabkan ruang baby sempit (baby tendang cuma kurang gerak)

Dah cuba bersembang dengan baby? Usap perut sambil2 sembang dengan dia. Saya dah cuba. Alhamdulillah baby gerak. Tambah pulak bila ayahnya bersembang dengan dia🥰

1y trước

Sya pun hari2 buat mcam tu lepas bangun usap perut ckap salam trus baby respons ,maupun buat keja kt dapur dn rehat pun sya sllu ajak sembang baby dn berselawat

Klu lpas mkn msti dia gerak.. kdg2 klu kita bnyak bergerak baby sdap tido sbb trbuai2.. kdg kita yg xtrasa.. cuba relax..

klau saya sllu bersandar dkt sofa rileks kan badan, minum air sejuk atau air manis

1y trước

Saya dh minum air sejuk, air manis, lepastu baring .. tetap jugak mcm tu

kndungn Saya dh masuk 32 mnggu

1y trước

kalau mcm tu tak pasti la sis. cuba pegi swasta utk dapatkan second opinion. tunjuk sis punya tick gerakan baby kat buku pink tu. at least lega sikit dpt pendapat kedua dr doc.

🐁🐈🐶