BUAH NENAS

Hai saya nk tnye ibu2 dekat sini ade tak yg masa pregnant mkn nenas ? Sekrg saya 5 week dan teringin sgt nk mkn nenas , terliur tak tahan sgt

38 Các câu trả lời

jangan .. nanas bahaya untuk kandungan .. kalau awk sygkan kandugan , jgn mkn yee 😉

5y trước

Sy sokong 100%

Mkn 1/2 potong bole la. Jgn bedal sebiji. Kang ade yg sakit prut. Lain org lain rse sis

Saya anak ke 2 suka makan nenas time 2 hingga 3 bulan, tapi husband bagi yang masak je

Boleh je kata doktor imelda. Nenes tak menyebabkan keguguran. Makan berpada PADA Saja.

Ikut badan dear..tp kalu bole tahan dulu.. Badan kte Tak sama ngan badan org lain..

Tunggu la besar sikit Saya Pon makan juga tapi da besar la lepas third trimester

Makan je.. utk melepas rasa teringin.. jgn bedal sampai sebiji.. hehe

Sy mkn nenas ok je.xda mslh pn..rasa bertenaga.

Sy makan je..rasanya xde mslh..cuma xboleh la mkn byk2 .

Boleh je makan sis. Pilih nenas masak, mkn sikit je ye