jpn

hai saya nk tanya, anak luar nikah sekarang ni mmg wajib bin abdullah ke boleh bin 99 nama Allah

2 Các câu trả lời

The latest i knew.. kes anak luar nikah / anak tak sah taraf ni.. As long as anak yg dikandung itu mesti sekurang2nya 6bulan atau lebih dlm tempoh perkahwinan, boleh di bin/dibintikan bapanya. Cth: Dh terlanjur, detect prgnant dh masuk 2bulan. Immediately nikah. Then, usia kandungan b4 bersalin within 6mnth boleh di bin/bintikan nama bapanya. IF kurang dari 6bulan, definitely CANNOT. Hny boleh ber bin/bintikan 99 nama Allah. But still nama bapa boleh tertera dlm sijil kelahiran dlm ruangan maklumat bapa (kalau dah berkahwin), kalau belum ruangan mklumat bapa akan di kosongkan la.. Maaf kalau info yg saya share ni xtepat. Utk lebih tepat boleh tny JPN.

99 Nama kalau xsalah