berpantang tapi tak abis 44 hari

Hai, saya nak tnye untuk ibu2 yang berpantang bersalin kan 44 hari tapi tak abis 44 hari mcm lagi ada lagi 9 hari keluar rumah boleh kr ?? sebab ayah masuk hospital nak pi lawat pun tak boleh mak tak bagi kene tnggu abis pantang dluu, ikutkan abis pantang dalam 10/12 ni disebabkan 1hb ni ada checkup anak 1 bulan, alang2 nak lawat terus, tapi semua tak tahu saya abis pantang 10/12 nii mcm mana yee ? ada apa2 efect ke ye? Thanks #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

2 Các câu trả lời

Hi, awak. Sebenarnya kan, pantang ni recovery process kita. Maksud pantang yang betul ialah jaga kesihatan fizikal dan mental, ambil pemakanan yang lengkap dan sihat. Jadi takde masalah pun kalau awak nak keluar atau pergi mana mana. Yang penting luka jahitan awak dah kering and sembuh (jika ada).

7mo trước

fahamm terima kasihh alhamdulillah dah semakin baikk ♥️

orang dulu2 biasanya keluar rumah tu kena susah payah nak bergerak sana sini, sbb tu pantang untuk keluar rumah.. zaman skrg dgn baby nak check kuning la bagai, ok je nak keluar rumah jalan slow2.. jangan masuk marathon dah la..