Pengalaman minum air gula

Hai, saya nak bercerita pengalaman saya minum air gula. Pada asalnya, nurse ckp saya tk payah minum air gula sebab sejarah family tkde kencing manis & umur saya bawah 25. Tetiba, semalam checkup nurse suruh minum air gula pulak sebab saya dah pernah gugur 2 kali. So sekarang saya 20 weeks kene minum air gula pada hari ni. Sebelum sampai klinik, memang saya haus sgt2. Jadi pagi tadi, saya minum air gula, sekali teguk tanpa berhenti & saya tak muntah. Nurse ckp "eh kau dik, minum air gula mcm minum fresh orange". Sebenarnya , air gula ni not bad lah rasanya, sedap je. Selama ni saya dgr org ckp air gula tk sedap sampai nk muntahlah, jadi takut pulak. Rupenya tidak, sedap sebenarnya walaupun tkde perisa tambahan. So ibu2 kat luar sana, jgn takut kalau nk minum air gula, mind set tu kene set awal2, jgn takut & aggap air kosong biasa je.

16 Các câu trả lời

Hehehe.. Sy memang dapat air gula perisa oren, sedap, dahla sy kena puasa da lebih 12jam masa tu 😁

3y trước

kalau dekat government tk boleh request sis.

wah... sy minum rasa mmg ok je cuma lps minum tu likat kt tekak... sy thn2 muntah.. jd pening kpla..

3y trước

lepas minum air gula tu, kumur mulut supaya mulut tk rasa air gula, then tidur sis.

belum pernah ada pengalaman minum air gula walaupun dh beranak nak masuk 3 dh..

3y trước

nurse xbgtau pun knp.. cuma nurse tnya famili ada kencing manis ke tak.. sy jwb la tak de.. itu je la

sebelum minum air gula tu nurse ada suruh ambil air kencing tak sis?

3y trước

ada tanya nurse kenapa kene amik air kencing?

1hb 4 ni sy minum air gula...harap2 lah ok🤭🤭

3y trước

ok sis...tq

waaa. hebat ibu ni.

3y trước

semua ibu hebat kt dunia ni.