Miss Misscarriage

Hai, saya misscarriage 10/5 (buat D&C) . Week 4 masa gugur. Sy last nifas 21/5. Agak2 bila nak period pertama semula ya? Dah ada tanda2 sakit senggugut tapi bila test UPT, negative. Boleh mengandung ke kalau bersama selepas kering nifas?

2 Các câu trả lời

1) saya nak betulkan, kalau 4 minggu tak dikira sbg nifas awak. sebab janin belum terbentuk sempurna. kiraan dia sama mcm haid, 15 hari max. selebihnya dikira istihadah. 2) mcm Sy tahun lepas, bulan 7 gugur, bulan 8 dah datang period. 3) boleh nak bersama tapi wajib mandi wajib dulu.

1y trước

Terima kasih sis 😊