#Firsmom #firstbaby

Hai ! Saya kene serah diri next week , sebab gdm on insulin 🫠 nak tanyalah ape je barang for mommy & baby sewaktu dalam labour room ? Macam milo or biskut tu boleh bawa ?

5 Các câu trả lời

perluuuu sangat... sebab makanan akan dihantar ikut jadual hospital. jadi, sementara menunggu makanan sampai, boleh makan dulu.. jangan lupa bawa mug dan sudu sendiri.. kalau saya lebih suka bawa tupperware kosong. senang nak letak lebihan biskut atau mknn..

dalam lb tak perlu bawa apa2 pon . sbelum masuk lb tu boleh mkn minum untuk tenaga . sbb nnt baby akn diasingkan 24jam untuk pantau baby . mommy cuma bawak baju nak balik jee . harap baby dgn mommy boleh balik sama waktu ..

Swasta ke gov? Kalau swasta dia akan bg mknn dlm room tu macam sandwich, biskut, air kotak atau air milo macam tu. Kalau gov dia tolak masuk labor room bila betul2 nak beranak dah selalunya. Xdan nak mengunyah dah dlm tu.

kat labour room xperlu bawa biskut semua...xblh nk mkn pun. kat labour room bawa ic, buku pink, sepasang baju bby, pampers, panties dan pad awk saja. klu kena masuk wad dlu, blh bawa biskut milo tu.

1y trước

Kira nanti before tolak masuk labour room tu nurse akan bagitahu kan kene bawak ape je ?

Ada stgh hospital boleh..