Gdm first pregnancy

Hai. Saya down sekejap lepas sangkut gdm semalam. Nak motivasi dari senior2 boleh supaya sy bersemangat semula🥹

11 Các câu trả lời

sama awak. saya pun first pregnancy kena gdm. sampai nangis haritu sebab dari awal tahu pregnant, kita memang control makan manis and carbo. tapi benda nak jadi. lama lama tu buat biasa je. control portion nasi, gula cut. macam saya, saya dapatkan manis manis tu daripada buah buahan, tapi makan makanan seimbang. sekali sekala cheat day nak makan manis tu makan lah tapi jangan melahap. inshaallah ok je semuanya. untuk kebaikan baby juga. awla haritu saya down juga, tapi banyakkan borak dgn mommies yang ada gdm, semua mcm support. kata jangan stress2, enjoy the journey je. sekejap je mengandung tu 🥰

4t trước

Hehe moga dimudahkann siss

just enjoy your pregnancy dear hehe, tu kan pembawakan nanti baby da lahir rindu semua kenangan tu. saya pun gdm mom alhamdulillah tahun lepas selamat lahirkan anak saya. saya gdm on ubat and insulin. da try macam macam untuk turunkan still tak boleh turun maknanya pembawakan. ada org control makan boleh turun macam saya control la macam mana pun tak akan turun hehe

4t trước

thank you puannn

Saya salah seorang yg detect gdm masa 9w. Setiap hari sedih, murung, rasa bersalah, sbb takut effect baby & rasa xboleh nk enjoy pregnancy. Tapi suami sy pesan, dgn adanya gdm ni sy lebih berhati2 utk memilih makanan yg sihat shj. Itu salah satu hikmah yg sy dpt. Bnyk doa agar hati kita tenang 😊 saya pun masih mencuba utk terima dgn hati terbuka 🥳🥳

4t trước

tqsm sis. insyaAllah. moga dimudahkan jugaa urusan sis🥰🥰

its okay.. just enjoy je, cuma kene control waktu nk bsp tu jgn awk makan benda manis² yg boleh naikkan gula.. cth mcm nasi lemak n sambal, mmg tinggi gula..sy dua kali pregnant, dua kali sangkut. sy pun gdm skrg ni , on diet.. nanti nurse akan bg jumpe dokter pemakanan, nanti awk akan tahu portion makan .. jgn stress2 okay mummy.

4t trước

okay mommyy. tq jugakk. moga dimudahkan urusan akakk

jgn risau sya ni kali kedua sy gdm tau… lepas kene kedua ni sy enjoy je the moment takde ape pon.. gdm masa mengndung je .. cuma kurangkan manis.. mcm saya masa tak cek bsp sy mkn je manis2 sikit sbb ingin sngt heheh.. takde ape ye awk .. selagi pegi scan nmpk baby okay dh seronok 🤗🤗

4t trước

thank you puan for the good words🥹❤️moga kita dimudahkan urusann

jaga portion makan sis..pakar pemakanan ajar saya setiap kali ambil hidangan berat minum air limau 5 biji kasturi( saya ambil 3 biji) tanpa gula..bila gula terkawal sis bsp pun sebulan sekali..mulax2 MMG down..tapi dia kena kuat UTK baby dlm perut tu..

4t trước

tq sis for the tipss❤️

Sya pun first pregnant sangkut gdm terus on insulin n metfomin..in shaa allah takda apa2..yg penting kena jaga makan..so far sya dh 21week baby Alhamdulillah sihat, mummy dia pun ok☺️jgn risau sgt nnti bp plak naik..

4t trước

insyaallahh. tq puan. smoga dimudahkan urusan kita ameeen

percaya la, sis lagi beruntung, sbb sye ni trus dm bukan gdm dah, jdi bersyukur dn enjoy the momment jaga makan

4t trước

ohh. mksdnya bfore preggy sis buat checkup ke ntk tahu ade dm tu? ke masa minum air gule

xpela..dh sangkut nk wat mcm mne.. just jge je..tkot baby trlbih bsr..

faham🥹thank you akak❤️doakan sayaa