Gastrik Angin

Hai. Saya dari W5 dan skrg dah W10 masih muntah2 angin. Sy muntah keluar angin je. Tp penat nye bila asyik berangin....Normal ke?ada x yg sama mcam sy? Sy makan antasid tp x jadi juga. Ada x cara nak atasi? Orang cakap kena Makan sikit2 tp kerap. Sy buat gitu tp masih sama.. #firstbaby

4 Các câu trả lời

Saya mcm awak masa awal pregnancy. Dari saya tk pernah ada gastrik terus ada sbb alahan. Kena masuk ward drip air. Awk kena mkn selang 2 jam kerap dlm kuantiti sedikit. Try mkn bnda mcm biskut, nestum, oat, buah buahan kalau dh try nasi but stil vomit. Cmtu la cara saya atasi. Avoid oily food and spicy mmg tk boleh. Insya allah. Saya ikut yg doc sarankan. Semoga kita semua dipermudahkan segala urusan sepjg kehamilan. Aamin

3y trước

Sampai minggu ke brape baru awak okey? Insyaallah terima kasih sudi kongsi.. rasa semangat sikit ..

Aah normal awal preggy. Saya pon mcm tu. xde buat apa. Just follow the flow je. Sbb lepas muntah saya akan rasa lebih lega. Walaupon yg keluar tu angin

Try mlm2 sblm tdo mnum susu kmbing..buat suam2..tdo pn nyenyak skit.

pembawakan sis. Sy pon sama.. kerap sndawa buang angin Lega sikit

3y trước

Sy xtaw dah nak keluar kan angin mcam mana kcuali dgn muntah angin. Sendawa n buang angin pun susah