Cecair keluar dari faraj

Hai. Saya dah 36 weeks. Semalam saya ke hospital untuk check up O&G. Tunggu giliran dari pagi sampai ke petang, badan letih. Jadi waktu malam saya tidur, keluar cecair mengalir dari faraj. Bukan keputihan, dia macam air. Normal ke? Adakah sebab saya terlampau letih jadi situasi tu? Bukan air ketuban kan?#ingintahu #Trimester_3 #pleasehelp

1 Trả lời

Ada bau atau warna tak? Kalau takde kemungkinan besar air ketuban leaking. Misal kata keluar lagi untuk hari ni, kena pergi hospital ya.

12mo trước

Sama-sama. Awak check kekerapan contraction tu. Kalau makin kerap terus pergi hospital ya. Cukup salah satu tanda di bawah, dah boleh pergi hospital tau. - Contraction yang kerap - Air ketuban leaking - Pergerakan baby tak cukup 10x - Blood show Tak perlu tunggu semua tanda.