Kepala baby besar...

Hai saya dah 33mnggu saya pergi scan and doktor cakap kepala baby saya besar dari minggu dia.. ada tak yang pernah jadi macam ni...saya 33mnggu tapi kepala baby dah size 36mnggu and saya akan refer hospital besar.. and berat baby saya pun dah 2.5kg. semoga tak ada apa2

9 Các câu trả lời

Sama lah dengan saya . Kepala baby besar sikit dari minggu dia. Saya dah masuk 34w tapi kepala baby besar seminggu. Risau jugak sbb saya ji ada gdm on insulin bertambah risau la bila dengar. Tapi dr kata okay je . Sbb bapak nya kepala besar. Pakar kata kadang kepala besar genetik. Lega la saya dengar. Alhamdulillah masa detail scan pon cecair dlm otak semua okay . Awak jangan risau . In sya Allah takde apa apa .

1y trước

samlah saya baru 33w berat baby dah 2.66kg,dokter kata baby besaq sikit tambah saya ada gdm on ubat,tambah air ketuban bnyak...risau nanti 16/5 p scan pula harap2 semua baik2 saja lah

Sama dngn saya. Skrg 36minggu 3hari tp kepala baby besar 39minggu. Dah kena refer pakar nanti time 38minggu. Tp saya tetap nk puaskan hati saya esok saya g scan kt klinik swasta tgok perkembangan cmne. Sbb masa awal2 pregnt dlu scan kt kkia doc detect kt scan tu sy ada fibroid, tp bila sy g scan kt klinik swasta takde pun fibroid tu. Sy hrap sumenye baik2 sajalah.

saya pun masa scan swasta & kerajaan, dua dua doc kata kepala baby besar 2weeks+ camtu, tp makin bertambah mggu, masih static & tak semakin membesar. dah refer pakar, tp tkde abnormality such as liquid ke apa ke. cuma a bit big je. baby pun dh lahir alhamdulillah, and kepala baby pun normal je tkde nampak besar ke apa. kdg mgkin genetic main peranan.

sama macam sy sis, doc ckp kepala baby besar, alhamdulillah dh selamat bersalin, baby dh masuk 3bln dah, kepala baby besar sikit je dan lonjong ke atas, tapi tetap hensem boy je hahaa, jgn difikirkan sgt, asalkan takde masalah tu okay aje, semoga dipermudahkan urusan

1y trước

normal with induce sis, sbb baby taknak keluar dh terlebih due😂

kadang kadang ape yg kita nampak belom tentu betol , mcm anak first saya doc cakap baby kecik sgt tpi skali klua berat 2.49kg , helok je xdela kecik sgt mcm yg doc tu ckp 😂

sy pula scan bby kepala kecil.. 31w tp kepala dlm 28w mcm tu.. risaw betul😔 nti 10/5 ad scan dgan pkar.. mula2 gdm on diet control.. bila kepala ank kecik terus doc on ubat

1y trước

itu la yg saya besar pulak kepala baby saya Pon kena refer pakar. semoga d permdahkn segala urusan

semoga dipermudahkan ❤️

jika otak xde bengkak xde mslh

Aamiin.