Keputihan bertukar warna

Hai, saya ada keputihan yang normal pada mulanya ketika pregnant. Masuk trimester 2 keputihan tu berubah colour sedikit creamy yellownish. Dah consult dengan kk dah ambik sample minggu lepas. Result akan tahu next checkup bulan depan. Kk ada bagi ubat insert candid v1 1 tablets. Tapi keputihan masih keluar dan berwarna kuning berkuantiti sedikit. Boleh ke kalau beli ubat insert tu di farmasi dan pakai lagi? #SeriusTanya #ingintahu #firstmom

1 Trả lời

Tak berani advise sbb Setahu ubat tu terkawal. Makanan bergula dan tinggi karbohidrat juga antara sebab keputihan tak berkurangan. Sebab bakteria suka gula. Tu yg tak elok2 keputihan sebab bakteria membiak dek banyak gula dlm tubuh