Boleh minum 100plus macam dalam gambar ni pada trimester 1?

Hai.. saya ada kemusykilan nak tanya. Saya tengah pregnant 11 weeks.. kawan-kawan tempat kerja and majikan belum tahu lagi saya dah pregnant. Jadi, tadi ada kawan bagi saya air 100Plus. Saya belum minum lagi sebab teragak-agak sebab tak tau apa kesan2 selepas minum 100plus pada baby dalam kandungan saya nanti. Then, kawa asyik tanya kenapa tak minum lagi, saya masih diam diri. Nak minum atau tak ke macam mana saya tak tahu. Boleh ke sesiapa share dengan saya..?

Boleh minum 100plus macam dalam gambar ni pada trimester 1?
8 Các câu trả lời

Sy awal2 lg dh inform officemate. Sbb anything nanti senang. Sy selalu menghilang pi muntah kat toilet pun takde la dorg fikir sy curi tulang. Dan bila dorg tahu kita pregnant, dorg blh remind kita jugak apa2 yg perlu & x perlu.

nurse n doc pesan air gas masuk usia kandungan 9bulan baru boleh minum. So jgn minum lah ye sis. kalau teringin sgt pun setakat seteguk jer boleh.

Kalau boleh inform rakan2 tempat kerja. Senang in case pap3 jadi, diorang tau awak pregnant. Pasal air, xyah minum lg la..

5y trước

Selalu awl2 pregnancy.. klu bole sorokkn berita tentang preggy ni.. tkut benda x elok jd.. dh 2nd @3rd trim br bole announce..

Elakkan sis dr ambil kafein & bikarbonat. Tak bagus utk kesihatan ibu & baby

Ckp je x minat minum air2 cmni...x elok utk kesihatan pun..

Kwn sy gugur bila minum air 100plus. Ms kandungan 5w.

elak kn minumn bergas smasa hamil..

Bawak balik rumah je la air tu sis