milk booster

hai salam.. saya nak bertanya, sekarang sy dah trimester ketiga.. ni ank kedua.. ank pertama sy full fm, dpt bg susu badan 3bulan pertma tu pun campur sbb susu badan sikit... bby keliru,dia nk puting botol dan susu badan hilang mcmtu je, kiranya kali ke2 ni sy nak try full bf.. soalan saya..boleh ke masa trimester ke3 ni sy amalkan milk booster utk dapat susu yg byk wktu dh bersalin nanti? dan milk booster apa yg elok bg pengalamn ibu3 yg pernah minum?.. harap ada yg sudi menjawab..terima kasih..

3 Các câu trả lời

Sis boleh baca thread ni : https://www.threads.net/@talksyusu/post/C8B0VXHSEhN/?xmt=AQGz7l-iZUdSbPRdAqqam-aHe9A673jdDe-mzfqATcojKQ Kalau nak bagi cukup susu, ibu kena tahu yg more demand more supply. Kerapkan susu baby 1-2jam. Yang sis alami wktu baby 1st kemungkinan topup trap. ibu ingt baby xcukup susu, terus topup formula. so bila baby minum fm, ibu xkeluarkan susu badan. Bila tak keluarkan susu badan, otak ingt baby dh xperlu susu, so dia stop penghasilan. Elakkan bagi baby guna botol 0-30 hari selepas lahir. Sbb boleh menyebabkan nipple confuse. Pam susu pun selepas 30 hari shj. Jgn awal2, nanti oversupply, bengkak susu pulak. Belajar teknik marmet.

ni pnglmn sy. ank 1st mmg fully fm sbb xtahu psl ilmu penyusuan. tak tahu teknik dan cara yg betul. so bila bg botol mmg bby dh confuse. so masa 2nd pregnancy, sy byk join group2 penyusuan, masuk live chat utk topap ilmu yg tak pernah sy tahu. masa pregnant ni sy xde mkn apa2 booster...alhamdulillah ank no 2 ni dh 4bulan, masih full bf.

3t trước

sama mcm yg sy alami msa ank prtma.. ok baik sis..trima kasih..

baby jd nipple confuse kalau bg susu botol awal2. sis try beli buku ilmu penyusuan nad masrom. menarik nota dia. murah rm18 shj beli kt shopee. sy 1stmum tp nekad nk bg full bf. jd sy byk topup ilmu awal2. moga berjaga susukan anak smpai 2 thun