Berat badan

Hai. Saja nak share. Berat asal 70. Tapi dah 6bulan pregnant berat kejap naik kejap turun. And sekarang 71.6 je. Tpi bila saya tngok org lain berat naik mendadak. Sy makan maintain je. Minum susu and ubat mcm biasa. HB pun okay. Normal ke? Emm tertanya tanya jugakj

14 Các câu trả lời

Saya sampai 5month berat turun/sama sis . Tapi sekarang 33w bukan main mencanak naik😂 2minggu naik 2kilo , 2minggu naik 3kilo saya pun taktau apa yg saya makan naik banyak sangat camtu . Tapi nurse kata takpa ja sbb berat saya banyak dah turun susah nak naik waktu awal sampai 6month tu . Mcm cover balikla . Dia kata akan nampak pelik kalau berat ibu taknaik sbb makin meningkat minggu , berat anak , uri semua tu akan bertambah , jadi , berat ibu kena naik jugak . Kalau taknaik , depa suspek tiroid

normal. nanti lama2 akan naik juga 2-3kg sbb baby membesar. kiranya yg awk makan ni awk salurkan berat pd baby, ni yg pernah sy baca. kalau org naik mendadak tu dia makan jadi berat dia, bukan baby. lebih kurang mcmtu la. yg penting bila check up baby membesar ikut usia & berat ok. no worries ya. sy pun masa booking 83kg, trim 2 turun 81, skrg trim 3 baru 83.2. tp berat baby ok.

2y trước

sama2. moga sihat selaluu🧡

kalau kandungan masih baru berat maintain normal awal. doctor sndiri selalu ckp dkt sy mcm tu. nanti masok 3rd trimester berat akan naik mencanak. time tu kita kena jaga😅😅. saya awal2 buka buku smpi 20w cm tu berat maintain 54-55kg. baru2 ni timbang utk 37w5d 70kg🤣. adudu. doctor dh warning. sama mcm 1st pregnancy. awal2 maintain lepas tu naik jugak. last checkup turun sedikit. jadi misi xjadi bsg

sy pon booking buku pink 73kg..skrg masuk 8 bulan 76 kg..tp baby membesar okay...cuma sy mkn kurang selera waktu mlm... bila sarapan selera sgt2 ..lagipon ikut bmi masa booking nurse da ckp smpi bersalin nnt awak boleh naik smpi 80 kg je...jaga berat ya...

sy pun macamtu , berat naik sikit kdg turun sikit tapi masuk 3rd trimester berat statik doc dh tegur xboleh berat maintain camtu berat 62,tinggi 162 masa tu.. terus tiap 2minggu appointment tu naik 1-2kg, last 38week 69kg 😆

biasa sis, atas bdn masing2 dan baby dlm perut.. ada yg berat sbb bby besar.. syukur sis bdn x naik nnt ssh nk trn kalau lps brsalin nnt ssh plak.. biar bby kcik xpe dlm prut, biar mmbsar diluar lps lahir nnt..

normal je rasanya. saya awal2 pregnant berkilo2 naik. masuk 3rd trimester seminggu naik 100gm je. ada orang awal trimester naik banyak, ada orang trimester akhir baru naik banyak berat badan.

Normal sis, sy tak naik tp makin turun waktu awal semester.. dh nk masuk trimester ketiga tu hah mencanak naik.. Time tu kena beleter pulak sbb berat naik sgt..

Klo scan size bby ok, mgkin berat bdn sis yg turun.. sy pn mula2 turun skit sbb br hbs alahan, xblh mkn.. xblh mcm2.. bila hujung2 ni kmain mncanak naiknya

Xpe janji sihat..berat sy ni btl² berat baby je.. agaknya lps bersalin berat mkin turun lg ada la tp bila scan baby sy besar je