Breakfast dengan Asid Folic

hai Preggy mom. mcm mana cara korang breakfast everyday? sbb nya asid folic tkleh mnum dgn yg berkafein dan susu. teh coklat susu kopi nescafe dan bermacam susu instant termasuk susu pekat pn mmg tkboleh. every 830 pagi sya dah mkan asid folic. boleh suggest mnuman yg kita bolee ambik skli dgn asid folic for breakfast? #bantujawab

9 Các câu trả lời

kalau cara saya pula saya makan asid folik sekali ubat tambah darah sebelum tidur. saya minum dengan air pati delima untuk elakkan loya. saya gap 2jam selepas saya makan malam. alhamdulillah hb okay semuanya.

3mo trước

Boleh ke sis? Makan asid folik sekali dengan ubat tambah darah? Sis makan sebelum nak tidur la ya?

Mcm saya gap sejam setengah @ 2 jam selepas makan acid folid utk penyerapan vitamin tu. Biasa waktu subuh dah makan acid folic, dlm pukul 8 @ 8.30 saya breakfast

3mo trước

sama. amik folic acid betul2 bangun tidur, by subuh tu, waktu nak breakfast tu dah lebih 2 jam dah.

kalau saya, bangun pagi lepas gosok gigi, terus makan asid folik. lepas tu, saya buat kerja rumah, baru saya start sarapan 😁

Asid folic okay je kn klu mkn time breakfast..ubat iron je kena jarak dgn any kafein n kena mkn perut 0

3mo trước

betul

Sis bancuh sunquick kosong suam ka ais ka minum sekali dengan ubat tuu

Cara saya, saya makan waktu subuh. Jam 7@8 breakfast time saya

saya gap 2 jam selepas mkn bru la makan asid folik

okey je.