bayi 4 bulan tak pandai meniarap

hai nk meluah sikit . anak saya baru 4 bulan 5 hari . masih belom pandai meniarap tapi kepala anak saya dah tak goyang . bila mak mertua saya datang je rumah dia tgk anak saya belom boleh meniarap . dia mempersoalkan kenapa anak saya masih tak boleh meniarap . bila saya buat stimulasi untuk bantu anak saya meniarap mak mertua saya cakap kalau tolong budak tu macam mana dia nak pandai. kita mestilah kene guide anak bukan nya biarkan buat sendiri je . salah ke saya guide anak saya ? memang kene biarkan dia buat sendiri?#bantusharing #firstmom

5 Các câu trả lời

tkpe mamy, anak sye pun belum pandai meniarap sndiri kalau kita tlg dia meniarap dia boleh je, kepala pon dh tegak, biasala mulut org tua ade je benda tak kena, hiraukan mulut org org mcmtu, kita tahu jaga anak kita mcm mana sebab kita yg beranak kan, so jangan stress stresses, kalau adeorg komplain lpasni mamiy jawab je biar diorg tahu busy body hal org je, kita mak anak kita, kita tahu ape yg terbaik🥰

parents kena bantu bby dlu..lama2 bby blh buat sndri. tiap kali lps mndi buat exercise kaki pd bby, bantu dia meniarap..dan bantu dia supaya tak sembam muka ke bawah (ajar bby pusing muka kiri kanan)

Awak ignore je cakap org. Kalau terlalu sgt nak puaskan hati org. Mmg diri sndri stress. Just enjoy je journey dlam membesarkan anak ok 😘.

Sebaya. Ank sy pun blum niarap.. Sbb bdn berat kot 8kg