Bayi tak berak

Hai , nak tanye baby skrg 3m 15d, baby full fm, tp anak berak mesti dua hari sekali , kadang2 3hari , ni dh 3 hari tp still tak berak , tp die kentut dan perut okay tak kembung . anak mmg minum enfalac A+ dari awal tak pernah tukar since susu kering. Ade tak sesiape ade pengalaman mcm ni , berape hari tak berak patut jumpe doctor #firs1stimemom #pleasehelp #firstmom

2 Các câu trả lời

Alhamdulillah oke je tu sis.. saya pun pernah macam ni.. tetibe baby 3hari tkberak .. rujuk pakar .. dia kata tu normal.. asalkan dia kentut..lainlaa baby dah makanan kita.. dan tkberak.. tu bole risau.. hehe.. Dr tu cakap ada parents baby 3minggu tkberak.. lagii lahh.. saya dengar pun macam fuhh 😅🙊

1y trước

Yeke , Alhamdulillah lega sy dengar , risau sgt sebab first time , pastu bace article kate fully fm ni atleast setiap hari berak atau 1-2 hari , ni dh 3 hari , dh buat senaman kaki , urut perut tetak tak yak

Baby saya pun minum Enfalac juga. Normal mommy, don’t worry! Kalau susu fm takda masalah. Baby sy hritu pun berhari2 tak berak, haha doc cakap normal je. After jumpa doc, esokkan tu baby terus berak. Saja dia nk prank 😆

1y trước

Yeke awk , tulahh risau sgt sebab takut ade masalah pencernaan ke , harini hari ke empat tak yak lagi , ingat sampai hari kelima tak yak nak g klinik haha sebab risau , tp harapnye yak lah rini haha suke sgt buat ibu dia risau